Sotsid toetavad kahe täiskasvanu abiellumisõigust sõltumata nende soost (46)

Postimees
Copy
Pruut. Foto on illustreeriv.
Pruut. Foto on illustreeriv. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Sotsiaaldemokraatliku erakonna (SDE) esimehe Indrek Saare sõnul võttis pühapäeval toimunud erakorraline e-volikogu selge seisukoha toetada kahe täiskasvanud inimese õigust abielluda sõltumata nende soost. 

«Kuidas muidu selgitada mõistlike argumentidega kahele täiskasvanud inimesele, kes soovivad abielluda, et neil ei ole selleks õigus? Seda ei saa ju teha,» ütles volikogu esimees Eiki Nestor.

SDE volikogu leidis, et arvestades abieluvõrdsuse teema olulisust ning toetust arvamusküsitlustes ning rahvaalgatusel, peab seaduseelnõu jõudma riigikogu suurde saali. Kui petitsiooni menetlev komisjon seaduseelnõud ei algata, teeb volikogu SDE fraktsioonile ettepaneku esitada ise seaduseelnõu riigikogule.

«Rõhutades abielu inimlikku sisu, toetavad sotsiaaldemokraadid iga inimese õigust abielluda armastatud inimesega ja pooldavad sellise sätte toomist ka perekonnaseadusse,» võttis volikogu liige Marju Lauristin kokku koosolekul kõlanud arvamused.

SDE volikogu seisukohaks on toetada kahe täiskasvanud inimese õigust abielluda sõltumata nende soost. Lisaks kutsub erakond üles kõiki, kes toetavad vabadusel ja võrdususel põhinevaid väärtuseid, oma meelsust ja arvamust väljendama. 

«Arvestades algatuse olulisust ja et seda toetab küsitluste järgi arvestatav osa elanikest ning kümned tuhanded on seda väljendanud toetusallkirjaga leiame, et algatus peab jõudma otsustamiseks Riigikogu suurde saali. Kui seda menetleva komisjoni enamus otsustab seaduseelnõud mitte algatada, teeme Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsioonile ettepaneku esitada vastav seaduseelnõu Riigikogule,» seisab volikogu seisukohtades. 

Kommentaarid (46)
Copy
Tagasi üles