Raekoja platsi jõulukuusk tuleb pealinnast (1)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Tallinnale esindusjõulupuuks pakutud enam kui kahest tosinast kuusest osutus juba kolmandat aastat järjest kauneimaks pealinnas kasvav puu.
Tallinnale esindusjõulupuuks pakutud enam kui kahest tosinast kuusest osutus juba kolmandat aastat järjest kauneimaks pealinnas kasvav puu. Foto: Tallinna linnavalitsus

Tallinnale esindusjõulupuuks pakutud enam kui kahest tosinast kuusest osutus juba kolmandat aastat järjest kauneimaks pealinnas kasvav puu.

Kesklinna vanem Monika Haukanõmm ütles, et sellel aastal sai Tallinn jõulukuuskede pakkumisi möödunud aastatega võrreldes päris palju – tervelt 26. «Pakuti isegi üle lahe Vantaas kasvavat puud koos selgitusega, et see jääb etteantud 150-kilomeetrise piirkauguse sisse,» tõi Haukanõmm välja ja lisas, et nii kaugele siiski minema ei pea, sest kõige ilusama kuuse leidis Tallinn linna piirest. 

Linna esindusväljakule jõulupuud otsides seadis Kesklinna valitsus eeltingimuseks, et kuusk peab olema vähemalt 15 meetrit kõrge, kahar ja ühtlaselt tihe. Puu kasvukohale olid tingimusteks hea ligipääsetavus ja kaugus Tallinnast mitte enam kui 150 km.

Nii eelmisel kui ka üle-eelmisel aastal leiti kõigile tingimustele vastav jõulupuu Tallinna linnast – 2018. aastal Kristiine linnaosast ja 2019. aastal Haaberstist. Tänavu tuli pealinnast kaheksa jõulupuu pakkumist. Millisest piirkonnast on pärit väljavalitud puu, see avalikustatakse mõne päeva pärast. 

Kuusk tuuakse Raekoja platsile 19. novembril - paar nädalat hiljem kui tavaks on olnud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles