Valitsus nimetab ametisse RMK nõukogu uued liikmed

BNS
Copy
Professor Hardi Tullus.
Professor Hardi Tullus. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Valitsus nimetab Margit Martinsoni ja Hardi Tulluse Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) uuteks liikmeteks.

Valitsus arutab neljapäevasel istungil RMK nõukogu koosseisu ametisse nimetamist, edastas valitsuse pressiesindaja. Võrreldes kehtiva koosseisuga on Marku Lampi ja Peeter Ernitsa asemel liikmetena keskkonnaministeeriumi asekantsler Margit Martinson ja maaülikooli metsakasvatuse ja metsaökoloogia professor Hardi Tullus.

Metsaseaduse kohaselt kuulub üheksaliikmelisse Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) nõukogu koosseisu kaks riigikogu otsusega nimetatud liiget, kaks keskkonnaministeeriumi esindajat, üks majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi esindaja, üks rahandusministeeriumi esindaja ja kolm asjatundjat keskkonnaministri ettepanekul.

Praegu kuuluvad nõukokku keskkonnaministeeriumi esindajatena Marku Lamp ja Kalle Põld, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi esindajana Ando Leppiman, rahandusministeeriumi esindajana Rain Epler ning keskkonnaministri ettepanekul asjatundjatena Mihkel Undrest, Kaspar Kokk ja Peeter Ernits.

RMK nõukogu on kõrgeim juhtimisorgan, kes planeerib RMK tegevust, korraldab juhtimist ja teostab järelevalvet juhatuse tegevuse üle. Nõukogu liikmed nimetatakse kolmeks aastaks. Nõukogu liikme volitused algavad tema nimetamise päeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles