Terviseamet soovitab arstidel läbi vaadata ohtlike rinnaimplantaatidega kliendid

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Firma Poly Implant Prothèse toodetud ohtlikud PIP rinnaimplantaadid.
Firma Poly Implant Prothèse toodetud ohtlikud PIP rinnaimplantaadid. Foto: SCANPIX

Terviseamet saatis täna pöördumise plastika- ja rekonstruktiivkirurgia teenust osutavatele asutustele, ettepanekuga kutsuda profülaktilisele läbivaatusele kõik kliendid, kellele on paigaldatud PIP või M-implant rinnaimplantaadid.

«On selgunud, et PIP-implantaadid või ka teise firma poolt «M-implant» nime all turustatud rinnaimplantaadid võivad osutuda ohtlikuks tervisele, kuna neis on kasutatud mittemeditsiinilist tööstuslikku silikooni. Kasutatud silikooni puhul pole selge, kuidas see organismis käitub,» põhjendas saadetud sõnumi tagamaid Terviseameti peadirektor Tiiu Aro.

«Sellise silikooni imbumine rinna kudedesse võib tekitada põletikke ning sattuda ajajooksul lümfiringesse, mistõttu peaksid nimetatud implantaate kandvad kliendid olema vastava ala spetsialistide erilise tähelepanu all,» lisas Aro.

Otsus, kutsuda plastikakirurgiaga tegelevaid tervishoiutöötajad terviseriske ennetavas tegevuses oma osa andma, sündis käesoleval nädalal Sotsiaalministeeriumis toimunud kohtumisel. Kohtumisel osalesid lisaks ministeeriumi esindajatele ka terviseameti ning Eesti Plastika- ja Rekonstruktiivkirurgia Seltsi esindajad.

Oma arstiga või ka mõne teise plastikakirurgiaga tegeleva doktoriga võiksid ise ühendust võtta kõik, kes on lasknud endale rinnaimplantaadid paigaldada ja kellel on tekkinud vaevusi või lihtsalt küsimusi oma tervise suhtes.

Teenuse saajal, kes ei ole rahul osutatud teenuse kvaliteediga, on probleemide korral alati õigus pöörduda terviseameti järelevalve osakonna poole aadressil kesk|ä|terviseamet.ee või helistada telefonil 6943722.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles