Valitsus loodab jõuda teisipäeval koroonameetmetes ühele meelele

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Peaminister Jüri Ratas ja välisminister Urmas Reinsalu.
Peaminister Jüri Ratas ja välisminister Urmas Reinsalu. Foto: Madis Veltman / Postimees

Valitsus arutas pea terve päeva koroonaviiruse meetmete üle, kuid otsust ei tehtud. Kooronameetmete arutelu jätkub teisipäeval. 

«Valitsus arutas võimalikke samme kabinetikoosolekul täna, laual on konkreetsed meetmed. Jätkame arutelu teisipäeval, loodetavasti langetame otsused,» teatas välisminister Urmas Reinsalu sotsiaalmeedias. Tema sõnul on meetmete juures tähtis vältida ühiskonna elutegevust takistavaid otsuseid, nagu näiteks kaupluste, koolide, ühiskondliku elu sulgemine.

«Need kohad peavad jääma lahti. Normaalse elu säilimise kaitseks tuleb rakendada täpselt sihitatud meetmeid, mis pidurdavad viiruse kiirenevat levikut,» märkis Reinsalu. 

Hetkel kutsub Reinsalu inimesi üles vältida reisimist, hoida distantsi rahvarohketes kohtades ning teha võimalusel kaugtööd. «Praeguse kontaktide taseme juures töötab aeg meie kahjuks,» toonitas minister.

«Mäletate kevadet, kus hoidusime külaskäikudest ja pidudest ja konverentsidest ja millest kõigest veel ning hoidsime distantsi? Nüüd on asi selline, et on mõistlik samamoodi käituda,» kirjutas Reinsalu. 

Valitsus edastas pressiteates, et koroonaviiruse levikut puudutav olukord Eestis on väga tõsine. «Seda näitab viirusesse nakatunute suhtarvu kiire tõus Tallinnas ja Harjumaal, mis võib peagi jõuda ka teistesse maakondadesse,» selgitati teates. Samuti teeb muret, et üha enam tuvastatud nakatunutest põeb haigust nähtavate sümptomiteta, olles enda teadmata nakkusohtlikud. Viiruse varjatud leviku ohule viitab ka suurenenud positiivsete proovide osakaal ööpäevastest testidest.

Ööpäevaga lisandus 131 positiivset testi

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 2 198 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest 131 (6,0 protsenti)  testi tulemus osutus positiivseks.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusesse nakatumine tuvastati 95 inimesel. Ida-Virumaale lisandus kaheksa, Tartumaale kuus ja Pärnumaale neli uut nakatunut.

Järvamaale ja Põlvamaale lisandus kolm ja Hiiumaale kaks positiivset testitulemust.

Jõgevamaale, Raplamaale, Valgamaale, Viljandimaale ja Võrumaale lisandus üks positiivne tulemus. Viie positiivse testi tulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht. Reeglina on sellisel juhul tegemist välismaalastega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles