Kasekamp: Trumpil ei õnnestunud teist korda sama strateegiat kasutada (7)

BNS
Copy
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: WIN MCNAMEE/AFP/SCANPIX

Donald Trump kasutas ka tänavustel valimistel nelja aasta eest edu toonud strateegiat, kuid kindlatele toetajatele suunatud kampaania ei töötanud muutunud oludes, sõnas politoloog Andres Kasekamp.

Toronto Ülikooli professori, politoloog Andres Kasekampi sõnul võib USA presidendivalmiste tulemust hinnata pigem nii, et Demokraatliku Partei kandidaat Joe Biden mitte ei võitnud, vaid ametisolev vabariiklasest president Donald Trump kaotas valimised. «Tänavused valimised polnud mitte niivõrd presidendivalimised, vaid pigem oli tegu referendumiga Trumpi isiku üle,» ütles Kasekamp BNSile.

Kasekamp nentis, et kui häälte koguarvu mõõta, kaotas Trump ka eelmistel valmistel, kuid edu kaalukeeleosariikides tõi talle kokkuvõttes võidu. «Tänavuses kampaanias kasutas Trump sama, nelja aasta eest edu toonud strateegiat. Ta ei püüdnudki valida uut strateegiat. Mis aga toimis aastal 2016, ei toiminud aastal 2020. Olud on teised,» ütles Kasekamp. «Trump oli seega nagu kindral, kes valmistus eelmiseks sõjaks.»

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles