Eesmaa: Helmete öeldu koalitsiooni tervisele hästi ei mõju (11)

Meinhard Pulk
, reporter
Copy
Riigikogu väliskomisjoni esimees Enn Eesmaa.
Riigikogu väliskomisjoni esimees Enn Eesmaa. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Riigikogu väliskomisjoni esimees Enn Eesmaa (KE) loodab, et USA presidendivalimised võitnud Joe Bideni sõimamist Mart Helme (EKRE) poolt korruptandiks Ameerika Ühendriikides ei märgata. Eesmaa tunnistas ka, et TRE raadio saates «Räägime asjast» öeldu on järjekordne löök koalitsiooni tervisele.

«Ma ei saanudki päris täpselt aru, keda nad rohkem süüdistasid – kas valimissüsteemi, demokraatide parteid või konkreetselt Joe Bidenit. Juhul kui see oli väga isikuline presidendi ja asepresidendi [Kamala Harris] kritiseerimine, siis muidugi pean seda väga kahetsusväärseks ning üsna suureks veaks,» olid Eesmaa esimesteks mõteteks.

Eesmaa rõhutas, et niimoodi ei tohiks tipp-poliitikud Eestis sõna võtta, kui nad ei suuda midagi tõestada. «Vaevalt nad on väga süvenenud sellesse temaatikasse ja sellistest asjadest tuleks kindlasti hoiduda. Väliskomisjoni esimehena olen alati lähtunud sellest, et USA on meie kõige tähtsam liitlane ning olen aru saanud, et ka kaks EKRE esindajat komisjonis [Ruuben Kaalep ja Anti Poolamets] ei ole sellele kunagi vastu olnud.»

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles