FOTOD ⟩ Mart Helme kutsuti vaibale: valitsus arutab EKRE ministrite retoorikat (5)

Postimees
Copy

Täna koguneb koalitsiooninõukogu. Välisminister Urmas Reinsalu sõnul tuleb läbi arutada see, kuidas Eesti riigi juhtimisel kasutada retoorikat, mis ei kahjustaks Eesti riiki. 

Laupäeval ütles EKRE volikogul erakonna esimees Martin Helme, et Ameerika Ühendriikide presidendivalimistel käib ulatuslik valimispettus, ning tõi paralleele Valgevenega.

Pühapäeval ütles raadiosaates siseminister Mart Helme, et Joe Biden on korruptant. «Süvariigi tegutsemisloogika on omaenda tegevusvabaduse tagamiseks sokutada igale poole närakaid, korrumpeerunud, šantažeeritavaid närakaid. Joe Biden ja Hunter Biden on korrumpeerunud tüübid,» leidis Mart Helme. Muu kõrval ütles Helme kindlas kõneviisis, et ka Eestis ei ole valimised olnud ausad. Ta tõmbas võrdusmärgi USAs kasutusel olnud postihääletuse ning Eesti e-hääletuse vahele.

Helme põhjendas süüdistusi Eesti e-hääletuse aadressil nii: «On olemas selline suurepärane asi nagu valijate register. Seal ei ole inimesi, kellel ei ole õigus valida. Aga seal on kümneid tuhandeid inimesi, kes pole mitte kunagi valimas käinud ja kelle hääled on vabad ning kelle hääled on võimalik e-valimistel kantida e-häälteks. Ja kanditakse. Ning öeldakse, kuidas Reformierakond võitis valimised ülekaalukalt. Tegelikult ei võitnud.»

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles