Ossinovski: Martin Helme umbusaldamine ei ole tõsiseltvõetav (27)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Riigikogu liige Jevgeni Ossinovski (SDE)
Riigikogu liige Jevgeni Ossinovski (SDE) Foto: Remo Tõnismäe / Postimees

Riigikogu liikme, sotsiaaldemokraat Jevgeni Ossinovski sõnul on Martin Helme umbusaldamine taktikaliselt vale samm ning seetõttu ta sellele oma allkirja ei andnud. 

«Kas selleks, et vabaneda EKREst valitsuses, tuleks riburada pidi umbusaldada kõiki EKRE ministreid? Ei, see ei vii meid strateegilisele eesmärgile lähemale. Mõnikord ka täpselt vastupidi – panna tülis olevad koalitsioonisaadikud ühiselt valitsuse püsimise poolt hääletama on heaks liimiks valitsuspartnerite vahel,» kirjutas Jevgeni Ossinovski sotsiaalmeedias. Umbusaldamine on parlamentaarse demokraatia üks kaalukaim vahend ning selle kergekäeline kasutamine devalveerib selle väärtust.

Ta lisas, et hommikul nõudis opositsioon Mart Helme tagandamist ning see ka saavutati. «Aga siis jooksu pealt kirjutada samale mustandtekstile nimetähed «-in» juurde ja hakata samal päeval nõudma juba järgmise ministri umbusaldamist… No ei ole tõsiseltvõetav käitumine,» leiab Ossinovski. 

«Ma usun, et ühiskond ootab kvaliteetsemat juhtimist nende 34 parlamendikoha eest, mis Reformierakonnale valimistel anti,» märkis ta. 

Tema hinnangul on see taktikaliselt vale samm ja seepärast ta sellele initsiatiivile allkirja ei andnud. Hääletamisel toetab Ossinovski küll umbusaldamist, sest tänane rahandusminister sobib valitsusse sama vähe nagu tema isa (Mart Helme - toim.).

Kommentaarid (27)
Copy
Tagasi üles