Piltuudis ⟩ Ajakirjanduslik töövõit: linn paigaldas ohtliku trepi ette hoiatava sildi (2)

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Jalgrattureid trepi eest hoiatav silt Pärnu maantee viaduktil.
Jalgrattureid trepi eest hoiatav silt Pärnu maantee viaduktil. Foto: Mihkel Maripuu

Linna ametnikud paigaldasid Pärnu maanteel asuva viadukti lõppu ohtliku ja ootamatu trepi eest hoiatava sildi.

Postimees kirjutas eelmisel nädalal, kuidas tallinlane Martin Ligema otsustas minna ilusat suvepäeva nautima koos oma kaherattalisega - ta tõmbas pähe kiivri ja pani põlvedele kaitsmed, kuid vahel ei piisa sellestki. Kukkumine ootamatust trepist Pärnu maantee viaduktil, viis mehe noa alla. Ta ei tea, kas ta kunagi endist viisi kõndidagi saab.

«Ma olin hilinemas ja mõtlesin, et rattateele jõudmine tähendaks suurt ringi,» ütles ta. Nii alustaski mees rattaga tõusu üle viadukti kõnniteel, teadmata, mis teda ees ootab. Viadukti tippu jõudmise järel hakkas hoog suurenema. «Üpris suureks läks lihtsalt veeredes,» sõnas ta.

Ta sõitis seda teed rattaga esimest korda ning tal polnud aimugi, et viaduktilt maha sõitmiseks tuleks ratta pealt alla tulla – viadukti alguses seda vaja polnud. «Hoog kogunes ja kogunes ja siis tuli järsku trepp. Ei jõudnud enam pidurdada ja kukkusin suure hooga alla. Ühtegi silti ka polnud,» rääkis Ligema.

Postimees kutsus seda treppi inspekteerima ka linnaametniku, kuid kahe nädala jooksul sinna hoiatavat silti ei ilmunud. Täna, nädal pärast loo avaldamist, on ohtliku trepi juurde paigaldatud kollane hoiatav märk. 

Tallinna Linnaplaneerimise Ametis peaarhitekti büroos linnaplaneerijana töötav  Jaak-Adam Looveer ütles eelmisel nädalal Postimehe otsesaates, et sildid on halva linnaplaneerimise indikaatoriks, kuid ajutise lahendusena tuleb neid inimeste turvalisuse eesmärgil siiski paigaldada. 

Jalgrattureid trepi eest hoiatav silt Pärnu maantee viaduktil.
Jalgrattureid trepi eest hoiatav silt Pärnu maantee viaduktil. Foto: Mihkel Maripuu
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles