Aivar Mäe jätkab tööd Viimsisse rajatava kultuurikeskuse juures (3)

Karel Reisenbuk
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Aivar Mäe.
Aivar Mäe. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Ahistamisskandaali tõttu end Estonia peadirektori kohalt taandanud Aivar Mäe jätkab juba varem alustatud tööd Viimsisse rajatava haridus- ja kultuurikeskuse Artiumi arendamisega.

Viimsi valla pressiesindaja Martin Jaško sõnul on Aivar Mäe Eesti ühe tunnustatuma kultuurimänedžerina korraldanud Jõhvi ja Pärnu kontserimajade rajamist ja ehitusprotsessi, samuti Vanemuise kontserdimaja, Peterburi Jaani kiriku ning Estonia teatri rekonstrueerimist ja omab valdkonnas suuri kogemusi. Vald alustas Aivar Mäega koostööd Viimsi uue kultuurikeskuse Artium rajamiseks juba möödunud aasta sügisel.

Keskusesse on plaanitud 500-kohaline kontserdisaal ning väiksemad kammer- ja black-box saalid, mis võimaldavad Viimsisse tuua tipptasemel muusikaelamusi, erinevaid teatrietendusi ja muid kultuuriüritusi. Jaško sõnul kaasati Aivar Mäe veel keskuse projekteerimisfaasis, mil tema ülesandeks oli konsultandina anda ehitusprojekti koostajatele eksperthinnanguid ning teha ettepanekuid kontserdisaalide kavandamisel. Ettepaneku Aivar Mäe kaasamiseks tegi toonane vallavanem Laine Randjärv ning vallavalitsus sõlmis temaga alates 2019. aasta 1. septembrist viiekuulise lepingu töötasuga 1250 eurot kuus.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles