Armeenia opositsioon nõuab Pašinjani tagasiastumist keskööks (2)

Copy
Armeenia peaminister Nikol Pašinjan 16. oktoober 2020.
Armeenia peaminister Nikol Pašinjan 16. oktoober 2020. Foto: TASS/Scanpix

Armeenia parlamendi opositsioonifraktsioonid nõudsid kolmapäeval, et peaminister Nikol Pašinjan päeva lõpuks tagasi astuks.

«Pakume järgmist võimalust: anname täna kella 24:00 Pašinjanile võimaluse tagasi astuda ja parlamendiistung korraldada,» ütles meeleavaldusel opositsioonierakonna Armeenia Revolutsiooniline Liit (Dašnaktsutjun) esimees Išhan Sagateljan.

Ta lisas, et kui seda nõudmist ei täideta, lahendab opositsioon 12. novembril Pašinjani ja tema poliitilise meeskonna võimult kõrvaldamise küsimuse. 

Sagateljan märkis, et erakonnad Õitsev Armeenia ja Helge Armeenia on kogunud parlamendi erakorraliseks kokkukutsumiseks piisava hulga allkirju. Päevakorras on vaid üks küsimus: Pašinjani tagandamine.

Ta väljendas lootust, et valitsuserakonna 88 saadikut tulevad parlamenti, sest nendeta ei tule kvoorumit. 

Armeenia opositsiooni meeleavaldus peaminister Nikol Pašinjani tagasiastumiseks pärast relvarahu sõlmimist Mägi-Karabahhi konfliktis 11. november 2020. 
Armeenia opositsiooni meeleavaldus peaminister Nikol Pašinjani tagasiastumiseks pärast relvarahu sõlmimist Mägi-Karabahhi konfliktis 11. november 2020. Foto: REUTERS/Scanpix

Ööl vastu 10. novembrit, pärast Mägi-Karabahhi relvarahu väljakuulutamist, algasid Jerevanis rahutused, sest relvarahu peeti kapitulatsiooniks. 

Kolmapäeval korraldati Jerevanis meeleavaldus Pašinjani tagandamiseks. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles