GALERII ⟩ Tallinna Linnateater kolis Suur-Sõjamäele

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy

Eile avati Tallinna Linnateatri lao- ja tootmishoone Suur-Sõjamäel. Seal hakkavad valmima teatri dekoratsioonid kunstniku kavandist kuni lõpptulemuseni. Uues ja tänapäevaste töötingimustega hoones on arvestatud sellega, et liikumine ja transport oleks võimalikult sujuv ja loogiline.

Esimesele korrusele on kavandatud kõikvõimalikud töökojad ja vajalikud laoruumid. Seal on kostüümide, rekvisiitide, dekoratsioonide ja mööbli ladu, metalli- ja puidutöökoda, monteerimisruum ja garaažid, aga ka maalisaal, pesuköök ja tehnilised ruumid. Kahel ülemisel korrusel on töötajatele mõeldud riietus-, pesemis- ja puhkeruumid ning koosolekute ruumid ja kabinetid. Kohapeal on veel võimalik püsti panna kogu lava ja see siis tervikuna Laiale tänavale teatrisse transportida.

Kuni tänaseni valmistati ja ladustati lavastuste dekoratsioone linnateatri kompleksis vanalinnas, tootmisteenust aga osteti ruumipuuduse tõttu sisse mujalt. Uue tootmishoonega saab lahendada korraga peaaegu kõik sellega seonduvad probleemid. Projekt läks maksma 3,9 miljonit eurot. 

Tallinna Linnateatri Laia tänava teatrikompleksi ümberehituse ajal saab peamiseks mängupaigaks Salme Kultuurikeskus, esietendusega alustaski teater oma tegevuse kolimist Salme tänavale.

Salme kultuurikeskuses lõppes hiljuti remondi esimene etapp, mille käigus rajati kaks black box’i tüüpi teatrisaali, täiendati suure saali tehnikat ning seati sisse näitlejate ja tugipersonali ruumid. Ühtlasi asendati ehitusööde käigus katusekate ja renoveeriti kogu kolmas korrus. Novembris algab remont keldrikorrusel, mis elustab muuhulgas ka kunagise legendaarse kohviku Leelo. Ent Salme kultuurikeskuse remonditööde teine etapp maja sisulist tööd enam ei häiri. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles