Martin Helme: siseministrikandidaat selgub uuel nädalal (9)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Martin Helme.
Martin Helme. Foto: Tairo Lutter

EKRE juht ja rahandusminister Martin Helme ütles pressikonverentsil, et kõik seni meedias pakutud nimed siseministri kohale on valed.

«Kõik spekulatsioonid, mis meedias on olnud uue siseministri kohta, on valed. Selle nädala lõpus esitan uue siseministrikandidaadi elektroonilisel volikogul. Siseministri kandidaat selgub uuel nädalal,» lausus Martin Helme. 

Siseminister Mart Helme teatas esmaspäeval, et astub ministriametist tagasi ning naaseb riigikokku. Pühapäeval ütles raadiosaates siseminister Mart Helme, et Joe Biden on korruptant. «Süvariigi tegutsemisloogika on omaenda tegevusvabaduse tagamiseks sokutada igale poole närakaid, korrumpeerunud, šantažeeritavaid närakaid. Joe Biden ja Hunter Biden on korrumpeerunud tüübid,» leidis Mart Helme. Muu kõrval ütles Helme kindlas kõneviisis, et ka Eestis ei ole valimised olnud ausad. Ta tõmbas võrdusmärgi USAs kasutusel olnud postihääletuse ning Eesti e-hääletuse vahele.

Helme põhjendas süüdistusi Eesti e-hääletuse aadressil nii: «On olemas selline suurepärane asi nagu valijate register. Seal ei ole inimesi, kellel ei ole õigus valida. Aga seal on kümneid tuhandeid inimesi, kes pole mitte kunagi valimas käinud ja kelle hääled on vabad ning kelle hääled on võimalik e-valimistel kantida e-häälteks. Ja kanditakse. Ning öeldakse, kuidas Reformierakond võitis valimised ülekaalukalt. Tegelikult ei võitnud.»

Laupäeval ütles EKRE volikogul erakonna esimees Martin Helme, et Ameerika Ühendriikide presidendivalimistel käib ulatuslik valimispettus, ning tõi paralleele Valgevenega.

Helmete väljaütlemisi on tauninud nii peaminister Jüri Ratas (Keskerakond), justiitsminister Raivo Aeg (Isamaa) kui ka mitmed teised valitsuskoalitsiooni liikmed. Lisaks mõistis Helmete väljaütlemised hukka ka president Kersti Kaljulaid, öeldes, et tegemist on rünnakuga Eesti demokraatia ja julgeoleku vastu.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles