Jürgen Ligi: edasipidi kehtib mehe ja naise vaheline liit abieluna ainult Eestis (4)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Jürgen Ligi
Jürgen Ligi Foto: Sander Ilvest

Reformierakonna aseesimees Jürgen Ligi leiab, et rahvaküsitluse järel kehtib mehe ja naise vaheline liit abieluna ainult Eestis viibimise ajal – muul ajal on mees ja naine oma valikutes vabad. 

«Mul oli kohe selge, et valitsust kritiseeritakse jälle ebaõiglaselt, ta ei kavatseks kedagi abielluma sundida ega vähemustelt õigusi vähemaks võtta,» kirjutas Ligi sotsiaalmeedias. 

«Ongi vastupidi, enamusele antakse referendumil õigusi ja vabadusi juurde. Küsimuse abil «Kas abielu peab Eestis jääma mehe ja naise vaheliseks liiduks?» seadustatakse praeguse perekonnaseaduse «Abielu on mehe ja naise vaheline liit» asemel «Abielu on Eestis mehe ja naise vaheline liit»,» tõi Ligi välja. 

Ta meenutab, et mitte ainult valitsuse liikmed ei reisi välismaale, vaid ka teised inimesed satuvad välismaale – aga abielutruuduse hoidmine seal viibimise ajal on sisuliselt võimatu. 

«Edaspidi kehtibki nüüd mehe ja naise vaheline liit abieluna ainult Eestis viibimise ajal ja muul ajal on mees ja naine oma valikutes vabad,» põhjendas Ligi oma nägemust uuest küsimusest. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles