Uus nõue: isad peavad pärast peresünnitust haiglast lahkuma (3)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Tallinn, 09.04.2020
Pelgulinna sünnitusmaja, illustratiivne pilt.
Pelgulinna Maternity Hospital.
Tallinn, 09.04.2020 Pelgulinna sünnitusmaja, illustratiivne pilt. Pelgulinna Maternity Hospital. Foto: Svetlana Karabut

Seoses Covid-19 viiruse laialdase levikuga Tallinnas ja Harjumaal ei saa alates 16. novembrist Tallinna sünnitusmajades lapse sünni juures olnud isad jääda edasi koos ema ja lapsega perepalatisse. 

Ida-Tallinna Keskhaigla sünnitusmaja lõpetab ajutiselt perepalati teenuse osutamise ja asendab selle ema-lapse palati teenusega.

Peresünnitused jäävad veel toimuma ja sünnituse juurde on lubatud naisega sama leibkonna liige, kes jääb kogu sünnituse ajaks sünnitustuppa, kannab respiraatorit ning lahkub pärast lapse ilmaletulekut haiglast.

Piirang jõustub esmaspäeval, 16. novembril hommikul kella 8. Enne 16. novembrit perepalatites olevad isad võivad jääda haiglasse tingimusel, et nad püsivad haigla ruumides. Haiglast välja minnes enam tagasi sisse ei lubata.

«Püüame võimalikult kaua säilitada võimaluse, et kaaslane saaks olla naisele sünnitusel toeks, kuid kõikide sünnitusmajas viibijate ohutuse huvides peame kahjuks piirama kaaslaste viibimist sünnitusmajas sünnitusjärgselt. Murelikuks teeb viiruse laialdane levik Tallinnas ja Harjumaal ning eriti asjaolu, et levik ei ole enam kolletega piiratud, vaid muutunud epideemiliseks,» selgitas piirangu vajalikkust Lääne-Tallinna Keskhaigla naistekliiniku juhataja dr Piret Veerus.

Intensiivravi vajavate vastsündinute juurde ühe terve pereliikme lubamise otsustab haigla juhupõhiselt.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles