Statistika Põlluaas ja opositsioon ei leia infotundide teemal endiselt ühte keelt (10)

Meinhard Pulk
, reporter
Copy
Henn Põlluaas ja Kaja Kallas.
Henn Põlluaas ja Kaja Kallas. Foto: Sander Ilvest

Kolmapäevases riigikogu infotunnis tõstatas parlamendispiiker Henn Põlluaas (EKRE) teemapüstitusena üles asjaolu, et opositsioonil jagus küsis küsimusi vaid peaminister Jüri Ratasele (KE). Statistikast järeldub, et nii äärmuslik juhtum oli selle riigikogu koosseisu ajal esmakordne.

Põlluaas lausus kolmapäevase infotunni alguses: «Nagu te näete esitatud küsimusi, siis taas oleme olukorras, kus vastajaks on ainult peaminister ja teistele ministritele küsimusi ei esitatud. Infotund on eeskätt opositsioonile mõeldud, aga see ei ole mõeldud selleks, et ülejäänud ministrid kaks tundi lihtsalt istuksid ja raiskaksid oma kallist tööaega.»

Spiikri poolt Reformierakonnale saadetud statistikas tõi Põlluaas alates praeguse koosseisu algusest välja 16 infotundi. Neist 14 infotundi olid sellised, kus ilma küsimuseta jäi üks minister, üks selline, kus peaminister Jüri Ratasele esitati vaid üks küsimus ning viimane, kolmapäevane infotund selline, kus küsimusi esitati vaid Ratasele, ning kultuuriminister Tõnis Lukas (Isamaa) ja riigihalduse minister Jaak Aab (KE) veetsid kaks tundi tegevuseta.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles