Boroditš: praegu pole võimalik maskita reisijaid ühistranspordist välja tõsta

Jelena Poverina
, toimetaja-saatejuht
Copy
Otse Postimehest: Deniss Boroditš
Otse Postimehest: Deniss Boroditš Foto: Mihkel Maripuu

Alates esmaspäevast on maskide kandmine avalikes kohtades rangelt soovitatav. Kuidas mõjutab see Tallinna ühistranspordi tööd?

Tallinna Linnatranspordi ASi (TLT) juht Deniss Boroditš selgitas Rus.Postimehe veebisaates, et TLT tegeleb vaid reisijateveoga vastavalt kehtestatud graafikule ning marsruudile.

«Me ei täida järelevaatajate ning õiguskaitseorganite funktsioone. Piletikontrolliga tegeleb mupo, kõige muu kontrollimisega – riigi politsei,» rõhutas Boroditš.

Boroditši sõnul seisneb TLT panus võitluses koroonaviirusega ühistranspordis spetsiaalselt korraldatud teavituskampaanias, mis juhib reisijate tähelepanu maski kandmise vajalikkusele. «Me võime vaid soovitada, reklaamida maske ja selgitada nende vajalikkust,» märkis ta.

Küsimusele, mis saab siis, kui on selge, et pelgalt maski kandmise soovitusest ei piisa, vastas TLT juht, et ettevõte ootab valitsuselt selgeid juhiseid. «Praegu on maski kandmisel «rangelt soovituslik» iseloom. Kohustusi avalikes kohtades maski kandmiseks seni pole,» ütles Boroditš.

Ta tõi näiteks ka linna ühistranspordi ning linnalähi- ja kaugliinide erinevusi. «Linnalähiliinide ja kaugliinide bussides käib reisijate registreerimine ja piletiost esiukse kaudu. Sellisel juhul on (maski) kontrolli bussifirma poolt võimalik läbi viia. Tallinna ühistranspordis toimub reisijate sisenemine ja väljumine korraga kõigi uste kaudu. Tipptundidel sisenevad ja väljuvad nende kaudu kümned tuhanded inimesed. Kuidas sellises olukorras maskide kandmist kontrollida?» tõstatas Boroditš küsimuse.

Ta lisas, et maski kohustuslikuks muutmise korral oleks ainult politsei- ja piirivalveameti ametnikel õigus tõsta maskita reisijad bussist välja ning neid trahvida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles