Koroonaviirusele keskendunud Trump vihjas kaudselt kaotusevõimalusele

Copy
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: AFP / Scanpix

USA president Donald Trump andis reede õhtul esimese pressikonverentsi pärast demokraat Joe Bideni kuulutamist valimiste võitjaks, keskendudes peamiselt koroonale, kuid viidates kaudselt ka kaotuse võimalusele.

«Aeg näitab,» ütles ta.

Trump ei rääkinud valimistest ning keskendus koroonavaktsiinile ja viirusega seotud piirangutele. President rõhutas, et tema administratsioon ei kavatse kõige karmimaid koroonapiiranguid rakendada. «Ideaalis me ei lähe lukku,» lausus ta. «Mina ei lähe. See administratsioon lukku ei lähe.»

Tema sõnul saab haavatav elanikkond vaktsiini juba lähinädalail, kuigi toidu- ja ravimamet ei ole veel saanud taotlust vajaliku erakorralise loa andmiseks. Lisaks puudub info selle kohta, kas vaktsiin toimib ka haavatavate või üksnes noorte tervemate vabatahtlike peal.  

Tervishoiueksperdid on mures, et Trumpi loid tegutsemine pandeemia vastu või keeldumine kooskõlastada ametiaja viimasel kahel kuul samme Bideni meeskonnaga  üksnes halvendab olukorda ja pärsib riigi võimet järgmisel aastal vaktsiini kiirelt laiali jagada. 

Trump ei võtnud pressikonverentsil selget seisukohta, kelle valitsus riigis järgmisel presidendi ametiajal riigis tegutseb. «Loodetavasti, mis ka ei juhtuks tulevikus, kes teab, mis administratsioon saab olema, ma arvan, et aeg näitab.» 

USA meediakanalid kuulutasid reedel Bideni võitu Georgia osariigis, mis annab talle ülekaalukad 306 häält valimiskogus, mis otsustab ametlikult Valgesse Majja pääseja. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles