Koroonaviirus on jõudnud kogudustesse (3)

Brita-Maria Alas
Copy
Haljala kirik. Foto on illustratiivne
Haljala kirik. Foto on illustratiivne Foto: Ain Liiva / Virumaa Teataja

EELK konsistoorium ehk kirikuvalitsus edastas vaimulikele ja kiriklike asutuste juhtidele teate, milles tutvustab koroonaviiruse teise laine tõttu vastu võetud ohutusmeetmeid. Koroonaviirus levib täna peapiiskop Urmas Viilma sõnul juba luterlikes haridusasutustes ning kirikutöötajate ja nende perede seas.

Viilma selgitas, et haigusega nakatunuid on juba vaimulike, nende perede ja kiriku töötegijate hulgas, lähikontaktsete ring on veelgi laiem. Kahenädalasest eneseisolatsioonist on väljumas kirikuvalitsuse liikmed ja konsistooriumi kantselei töötajad. Haigusjuhtumeid on juba luterlikes haridusasutustes ja koguduste pühapäevakoolides. Samasugune on olukord oikumeeniliste partnerkirikute keskel, edastati teates.

Peapiiskop viitas vana testamendi laulikule ning pani kogudustele ja kiriklikele asutustele südamele, et praegusesse olukorda suhtutaks tõsiselt ja vastutustundlikult: viiruse leviku takistamiseks tuleb järgida desinfitseerimisrutiini, isikukaitsevahendite, sealhulgas kaitsemaski kandmise kohustust siseruumides ja isolatsiooninõuete ranget täitmist nii haigestununa kui ka lähikontaktsena.

Peapiiskopi lisas, et advendiaeg ja jõulude pühitsemine kirikus sõltub väga palju kirikutest endist ning et hetkel sellega seoses mingeid juhiseid konsistooriumil veel anda ei ole. 

Kirikuvalitsus tahab anda valitsusele sõnumi, et viiruse levikuga seoses suudetakse elu kirikus reguleerida ilma riigi sekkumiseta. Seoses sellega võttis kirikuvalitsus reedel toimunud e-hääletusel vastu uued juhised «EELK Konsistooriumi korraldused vaimulikele ja kiriklike asutuste juhtidele COVID-19 haiguse leviku tõkestamiseks». 

Lõpetuseks soovis peapiiskop kõigile õnnistust ja kannatlikku meelt.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles