Vassiljev Helsingin Sanomate juhtkirjast: ei ole üks, kaks ega kolm Helmet midagi sellist, mis meid soomlastega tülli ajaks (14)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Keskerakonna fraktsiooni saadik Viktor Vassiljev kuulamas riigikogus pagulasteemalist arutelu.
Keskerakonna fraktsiooni saadik Viktor Vassiljev kuulamas riigikogus pagulasteemalist arutelu. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liige Viktor Vassiljev kommenteeris Helsingin Sanomate eilset juhtkirja. Vassiljev tänab lehte, et ta muretseb Eesti sisepoliitika pärast, kuid märgib juurde, et Eesti kuulab Soome soovitusi, kuid teeb ikka omamoodi otsuseid. 

Soome suurim päevaleht Helsingin Sanomat kirjutas juhtkirjas, et Eesti valitsus on sattunud parempopulistliku Konservatiivse Rahvaerakonna pantvangiks ning probleemid sisepoliitikas ähvardavad nõrgestada Eesti rahvusvahelist positsiooni.

«Kui faktidele mitte sealt-, vaid siitpoolt lahte vaadata, siis siseminister astus tagasi enne, kui peaministri kannatus oleks katkenud. Aga tõele au andes Eesti sisepoliitilised probleemid - Helsingin Sanomate jaoks nii põletavad - sellega, jumal tänatud, otsa ei saa,» lausus Vassiljev Postimehele. «Ega heimonveljet meile ometi külmunud poliitilist seisakut soovi.»

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles