Pildid ⟩ Helmete väljaütlemistest ajendatuna kogunes riigikaitse nõukogu (23)

Andres Einmann
Copy

President Kersti Kaljulaidi kutsel kogunes täna õhtul kaitseministeeriumis riigikaitse nõukogu, et arutada Eesti valimissüsteemi ja liitlassuhteid Ameerika Ühendriikidega. Riigipea kutsus riigikaitsenõukogu kokku, et arutada Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) poliitikute Mart ja Martin Helme väljaütlemisi Eesti valimissüsteemi ja Ameerika Ühendriikide valimiste aususe kohta.

Riigikaitse nõukogu on nõuandev organ presidendi juures ning nõukogu istungid toimuvad vastavalt vajadusele.

Nõukogu koosseisu kuuluvad riigikogu esimees, peaminister, riigikogu riigikaitsekomisjoni esimees, riigikogu väliskomisjoni esimees, välisminister, kaitseminister, rahandusminister, siseminister, justiitsminister, majandus- ja taristuminister, väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister ning kaitseväe juhataja. Nõukogu arutab riigikaitse seisukohalt olulisi küsimusi ja avaldab nende kohta arvamust.

Riigipea otsustas riigikaitse nõukogu kokku kutsuda 8. novembril, kui EKRE ministrid, rahandusminister Martin Helme ja tollal siseministri ametis olnud Mart Helme seadsid Tre raadio saates kahtluse alla Eesti e-valimiste ja viimaste riigikogu valimiste ning Ameerika Ühendriikide presidendivalimiste aususe.

Mart Helme astus eelmisel nädalal oma väljaütlemiste tõttu ametist tagasi.

Kommentaarid (23)
Copy
Tagasi üles