Riias põrkasid kokku seimi spiikri ja presidendi ametiautod

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esireas paremalt seimi spiiker Solvita Āboltiņa, Läti president Andris Bērziņš, NATO peasekretär Ander Fogh Rasmussen ja Läti peaminister Valdis Dombrovskis viimas lilli Vabadussamba juurde Riias.
Esireas paremalt seimi spiiker Solvita Āboltiņa, Läti president Andris Bērziņš, NATO peasekretär Ander Fogh Rasmussen ja Läti peaminister Valdis Dombrovskis viimas lilli Vabadussamba juurde Riias. Foto: www.president.lv

Riia kesklinnas Vabadussamba juures põrkasid eile kokku seimi spiikri Solvita Āboltiņa ja Läti presidendi Andris Bērziņši ametiautod.

Ühtede andmete järgi olid spiiker ja riigipea autodest väljas, teiste andmete järgi oli spiiker veel autos. Kuigi mõlemad autod suuri kahjusid ei kannatanud, jäi parlamendi esimees mõneks ajaks siiski autota, vahendas TVNET.

Pärast avariid koostati protokoll ja nüüd peavad kindlustusfirmad otsustama hüvitise väljamaksmise küsimuse, rääkis riigipea pressisekretär Liga Krapane.

Āboltiņa ametiautol kukkus ära kaitseraud ja masin toimetati remonti, vahendas TVNET.

Õnnetuses on süüdi sõjaväepolitsei esindaja, kelle juhitud auto sõitis otsa spiikri ametiautole, ütles seimi avalike suhete juht Lelde Rāfelde.

Lätis toimusid eile üritused 1991. aasta barrikaadi auks. Riigipea, seimi spiiker ja teised tippjuhid viisid Vabadussamba juurde lilli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles