Galerii ⟩ Aasta pimedaimaks ajaks tuleb Tallinna tänavapilti 300 valgusinstallatsiooni

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Foto: пресс-служба

Tallinna tänavapilti tuleb aasta pimedaimaks ajaks üle 300 valgusinstallatsiooni, mille hulgas on ligikaudu 100 uut valguslahendust, mis muudavad linna jõulude eel otsekui talviseks muinasjutumaaks.

«Sel aastal on kõik teisiti, nii ka jõulud – need tulevad varasemast valgusküllasemad ja säravamad,» ütles linnapea Mihhail Kõlvart. «Soovime, et jõuluvalgus tooks linna helgust ja soojust, mis vaatamata õues valitsevale pimedusele inimeste südameid rõõmustaks. Nii saame ka karmil koroonaajal osa sellest erilisest meeleolust, mida jõulud meie hinge toovad. Ja kui realiseerub must stsenaarium ja üritusi ei toimu, siis kõige suuremaks ürituseks peaks saama linn ise,» rääkis Kõlvart.

«Meie eesmärk on, et mitte ainult Raekoja plats kujuneks tõmbekeskuseks, vaid et linnas oleks palju ilusaid ja hubaseid kohti, kuhu oleks huvitav tulla, sest seal on huvitavad kaunistused ja installatsioonid ning väikesed originaalsed kultuuriprogrammid. Seda teeme koostöös erasektoriga,» lausus linnapea.

«Selle aasta jõulud tulevad südamlikud hubased ja kogukondlikud. Üle terve Tallinna saab olema üle 300 valgusinstallatsiooni. Nendest sada on täiesti uued. Mul on hea meel kutsuda kõiki avastusjalutuskäikudele advendiajal. Iga advendiga tuleb midagi uut, midagi muutub,» rääkis Kadrioru Pargi juhataja Ain Järve.

Laagna tee sillapostidega tekitatakse hubane valgusrütm. Pirita sild kaunistatakse laevasümboolikaga. Reidi tee neli purskkaevu dekoreeritakse selliselt, et nad meenutavad jäämägesid. Pärnu maanteel, Tartu maanteel ja mujal on tänavavalgustuspostide küljes. Rukkilillemotiivid.

Vanalinnas on Järve sõnul kõige tähelepanuväärsemad kohad Niguliste kiriku esine ja Musumäe puud. Viru ja Vene tänav saavad uued tänava kohal rippuvad valguslahendused. Sügisel ära jäänud valgusfestival «Valgus kõnnib Kadriorus» kolib Tornide väljakule ja igal nädalal tuuakse sinna midagi uut.

Valgust lisandub ka Tammsaare parki. «Me oleme tuntud kirjanike huvitavad mõtted kirjutanud valgustatud klaaskuupidele ja paneme need pargi Pärnu maantee poolsesse serva, nii et bussi või trammi ootavad inimesed saavad neid seal lugeda,» rääkis Järve.

Vabaduse väljakule tuleb valguspurskkaev, mis on inspireeritud Kadrioru lilleaiast. «See, kuidas purskkaev valgust purskab, las jääda üllatuseks,. Seda saab näha neljandal advendil,» ütles Järve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles