Sotsid hakkavad eelarve lugemist venitama (4)

BNS
Copy
Indrek Saar.
Indrek Saar. Foto: Remo Tõnismäe

Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE) teatas, et hakkab vaheaegade võtmisega venitama riigieelarve teist lugemist.

«Oleme sunnitud muudatusettepanekute hääletamise eel vaheaegu võtma, et valitsus ütleks lõpuks välja, millal ja millisel kujul haiguspäevi hüvitatakse,» ütles Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Indrek Saar erakonna pressiesindaja vahendusel.

SDE teatas, et fraktsioon kavatseb võtta kolmapäevasel riigieelarve teisel lugemisel nii kaua vaheaegu kuni valitsus  tuleb välja selge ettepanekuga esimeste haiguspäevade hüvitamiseks. 

«Viirus võtab võimust, uusi töökohakoldeid aina lisandub, nakatumisnäitajad on kõigi aegade  kõrgemal tasemel, aga valitsusel pole pärast kuude pikkust arutelu jätkuvalt plaani, kuidas maksta töötajatele haigusraha nii, et nad saaksid jääda haigusnähtudega koju. Sellise tegevusetuse hind võib Eestile olla väga ränk nii  inimeste tervise kui majanduse seisukohast,» ütles Saar. 

SDE arvutuste kohaselt läheks nende ettepanek haiguspäevade hüvitamine maksma 40 miljonit eurot.

SDE fraktsioon algatas septembri keskel eelnõu, mille järgi kuuluvad esimesed kolm haiguspäeva hüvitamisele riigi ja tööandjate koostöös – 40 protsenti haigestunud inimese töötasust hüvitab haigekassa ja teise 40 protsenti tööandja. Üheksandast haiguspäevast kannab kulud haigekassa. Praegu töötajad kolme esimese kolme kodus oldud päeva eest haigusraha ei saa 

Vahetult enne riigieelarve arutelu algust hääletas koalitsioon selle eelnõu menetlusest välja.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles