Kolme reitingu kokkuvõte: Eesti 200 toetus kasvas märkimisväärselt (18)

BNS
Copy
Lauri Hussar ja Kristina Kallas Eesti 200 pressikonverentsil.
Lauri Hussar ja Kristina Kallas Eesti 200 pressikonverentsil. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Kolme regulaarselt erakondade toetusi mõõtva uuringufirma küsitluste koondkeskmisena oli novembris populaarseim partei endiselt Reformierakond, kuid suurim toetuse kasvataja oli parlamendiväline Eesti 200.

Võttes aluseks kolme uuringufirma – Norstat Eesti, Turu-uuringud ja Kantar Emor – viimased novembrikuised küsitlused, oli aritmeetilise koondkeskmisena kõige populaarsem erakond Reformierakond 28 protsendiga. Oktoobris oli Reformierakonna koondkeskmine toetus 30 ja septembris 31 protsenti ehk suurima opositsioonipartei populaarsuse trend on mõnevõrra alla, kirjutab rahvusringhääling.

Teisel kohal on populaarsuselt Keskerakond, kelle koondkeskmine toetus oli novembris 21 protsenti. Oktoobris ja septembris oli see 22 protsenti. 

EKRE koondkeskmine toetus oli novembris 16 protsenti. Sarnaselt Keskerakonnale ei ole EKRE toetus viimasel kolmel kuul selles võrdluses oluliselt muutunud: oktoobris 17 ja septembris 15 protsenti.

Isamaa koondkeskmine toetus oli novembris kuus, oktoobris ja septembris viis protsenti.

Sotsiaaldemokraatide koondkeskmine on 10 protsenti.

Parlamendivälise Eesti 200 koondkeskmine toetus oli novembris 14 protsenti. Kõrgeimat toetust näitas neile Emor (18 protsenti) ja madalaimat Norstat (11 protsenti). Siiski kasvas Eesti 200 toetus kõigi kolme uuringufirma küsitluses, mis tähendas, et kui veel oktoobris oli partei koondkeskmine toetus üheksa protsenti, siis novembris juba 14.

Roheliste ja Tulevikuerakonna koondkeskmised kuuga ei muutunud ja olid vastavalt Rohelistel kolm ja Tulevikuerakonnal üks protsent.

Arvestades võimalikke statistilisi veapiire, võivad uuringufirmade Norstat, Turu-uuringute AS ja Kantar Emor individuaalsed tulemused erineda kuni kolm protsenti.

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles