Tõnis Mölder: Allar Jõks, tule mõistusele (38)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Tõnis Mölder
Tõnis Mölder Foto: Madis Veltman

Riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Tõnis Mölder (Keskerakond) leiab, et eilne endise õiguskantsler Allar Jõksi seisukoht, et valitsus astus maskikohustuse kehtestamisel seadusest üle, ei ole pädev, kuna hetkel käib võitlus koroonaviiruse leviku vastu. 

«Allar Jõks, tule mõistusele,» kirjutas Möder sotsiaalmeedias. Mölder leiab, et Jõks võiks olla inimene, kes mõistab toimuvat. «Sellised sõnavõtud ei aita kuidagi kaasa viiruse kontrolli alla saamisele. Vastupidi – toob juurde neid, kes reeglite peale veelgi enam vilistavad,» põhjendas oma pahameelt Jõksi vastu Mölder.

Sotsiaalkomisjoni esimees lisas, et ka justiitsministeerium on andnud oma hinnangu maskikohustusele ning öelnud, et maskikohustus avalikes siseruumides on igati põhjendatud.

Mölder toonitas, et eesmärk pole kedagi karistada. «Paraku oleme täna omadega nii kaugel, et kasutada tuleb kõikvõimalikke meetmeid, et viiruse levikut takistada. Teiseks ei hakata inimesi trahvima,» kirjutas Mölder. Ta meenutas kevadet, mis näitas, et Eesti inimesed on laias laastus kuulekad ja koostööaltid.

Tema sõnul on kaalul rohkem kui iga inimese isiklik heaolu. «Kaalul on ettevõtete tulevik, inimeste töökohad ning riigi majandus. Seega mõtleme sellele, mida me saaksime kõik viiruse leviku takistamiseks teha ning kuidas aidata kaasa sellele, et valitsus ei peaks riiki taas lukku keerama,» märkis Mölder.

Kommentaarid (38)
Copy
Tagasi üles