Tallinn jagab tasuta välja poolteist miljonit kaitsemaski

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Iga vähekindlustatud Tallinna elanik saab linnavalitsuselt 50 ühekordset kaitsemaski.
Iga vähekindlustatud Tallinna elanik saab linnavalitsuselt 50 ühekordset kaitsemaski. Foto: Marko Suurmägi

Tallinna linnavalitsus jagab vähekindlustatud inimestele ja kooliõpilastele kokku üle pooleteise miljoni kaitsemaski.

«Me näeme, et lapsed juba vabatahtlikult kannavad maske, seega on olemas vajadus koole maskidega toetada,» rääkis linnapea Mihhail Kõlvart linnavalitsuse pressikonverentsil.

Ta lisas, et linn on juba mitu nädalat otsinud partnerit, kes suudaks pakkuda kvaliteetseid maske, ning praeguseks on ette valmistatud hange, on leitud partner ja esimesed maskid jõuavad koolidesse nädala lõpuks. Meie eesmärk on, et õpilased alates seitsmendast klassist kuni gümnaasiumini saaksid korduvkasutatava maski. Selliseid maske hakkame jagama juba selle nädala lõpus,» ütles Kõlvart.

Linnal on plaanis jagada maske ka vähekindlustatud inimestele. «Meil on igas linnaosas olemas vastav nimekiri inimestest, kes pidevalt suhtlevad sotsiaalosakonnaga. Meil on plaanis jagada ühekordseid maske nii, et inimesel tekiks varu. Ehk siis anname igale inimesele karbi, kus on 50 maski,» rääkis linnapea.

Koolides jagatakse välja 22 000 – 23 000 korduvkasutatavat maski ning vähekindlustatud inimestele jagatakse kokku umbes poolteist miljonit maski. «Kõik ettevalmistused selleks on tehtud, ehk järgmisest nädalast me saame sellega alustada,» kinnitas Kõlvart.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles