Jõks ulatab sotsiaalkomisjonile maskikohustuses abikäe (7)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Allar Jõks kannab maski.
Allar Jõks kannab maski. Foto: Erakogu

Vandeadvokaat ja endine õiguskantsler Allar Jõks selgitas eile, miks ei näe tema valitsusel õigust kehtestada maskikandmise kohustust ning kas ikka saab trahvida inimest selle eest, et ta ei kanna maski. Jõks selgitas täna, et ta ikkagi kannab maski, kuid riigivõim peab lähtuma ikkagi seadusest. Seetõttu viib ta sotsiaalkomisjonile paar ettepanekut, kuidas seadust täiustada.  

«Olen halva õigusloome, mitte maski vastu. Kannan ise maski ja soovitan teistelegi,» lausus Jõks. 

Aga endiselt on ta mustri vastu, kus pool aastat ei taha riigivõim näha auku seaduses. «Olen teemade vastu, mida arvatakse avaliku (ka kriitilise) arutelu suhtes olevat puutumatud või «immuunsed»,» põhjendas endine õiguskantsler, lisdes, et täna on selleks rahvatervis, homme riiklik julgeolek ja ülehomme. 

«Olen selle poolt, et Eesti seadused oleksid parimad viiruse tõkestamiseks,» selgitas Jõks. 

Seetõttu valmistab ta riigikogu sotsiaalkomisjonile tasuta ette nakkushaiguste ennetamise ja tõrje seaduse (NETS) § 28 muudatusettepanekud, mis võimaldavad õiguspäraselt kohustada isikukaitsevahendeid kasutama. 

«Võin tasuta ravida ka tervishoiuteenuste korraldamise seaduse viirusetõrje sätteid, mille puudusi hakkame lähitulevikus nägema nende rakendamisel,» lausus Jõks, lisades, et ainus tingimus on, et riigikogu sotsiaalkomisjon abi vajaks. 

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles