Anvelt: sisejulgeoleku poliitika peab olema erakondade ülene

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Anvelt
Andres Anvelt Foto: Priit Simson

Riigikogu Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni liige Andres Anvelt vastas küsimusele, mida oleks võimalik kuritegevuse vähendamiseks seadusandlikul tasemel  kiiresti ära teha, et sisejulgeolekusse puutuv peab olema erakondade ülene.

Anvelt ütles ERR Uudistele antud usutluses, et seadusandlik tase ei saa ette kirjutada täitevvõimule, millise entusiasmiga seadusi täita, täitevvõim peab aga olema kriitikale avatud ja mitte kapselduma enda ja statistika imetlemisse, kuid kahjuks on protsessid teistpidised.

«Sisejulgeoleku poliitika peab olema erakondade ülene, mitte koalitsiooni ja opositsiooni kemplemise mängulava,» ütles Anvelt. Tema hinnangul on seadusandlik võim loonud küllaltki hea seadusandliku baasi võitluseks kuritegevusega, kuid on takerdunud ühisosa leidmisel nende meetmete rahastamiseks riigieelarve kaudu.

«Kui sisejulgeoleku õigusruumi kujundamisel näiteks õiguskomisjonis tehakse enamjaolt sisulist tööd vaatamata poliitilistele maailmavaadetele, siis riigieelarve kujundamisel ei lasta opositsiooni isegi lõhna kaugusele köögist,» tõdes poliitik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles