Kui kasutajasõbralik on Huawei tarkvara ökosüsteem?

Copy
Foto: Huawei

Huawei AppGallery on olnud üks kiiremini kasvavaid mobiilseid tarkvaraplatvorme viimastel aastatel – hetkel on Huawei AppGallery’l üle 500 miljoni igakuise aktiivse kasutaja üle terve maailma. AppGallery’st on saanud maailas suuruselt kolmas rakenduste pood, milles registreeritud arendajate arv kogu maailmas on jõudnud 2 miljonini. Huawei ei peatu vaid kasutajate ja arendajate arvu suurendamisel – firma soovib muuta nende elu nii lihtsaks kui võimalik.

Huawei AppGallery on Huawei nutitelefonide ametlik rakenduste pood, kust iga kasutaja saab leida kõiki vajalikke äppe enda ja enda lähedastele. Värskeimad ja populaarsemad kohalikud rakendused on hetkel näiteks mKool, Maxima ja Super kõnekaart ja AboutYou, mis märgatavalt lihtsustavad Eestis elava inimese elu. Lisaks sellele leiab Huawei AppGalleryst ka maailma ühe juhtiva sõidujagamisplatvormi Bolti rakenduse, mis ametlikult toetab kõiki Huawei telefone. Globaalselt hästi tuntud rakendusteks AppGallery’s on ka Paysend, Paysera, Tinder ja palju muud.

Kõige värskem lokaalne rakendus on Ole Valmis!, mille põhieesmärgiks on anda juhiseid inimestele kriisiolukordades käitumiseks. Mida teha siis, kui elekter on kadunud, oled kadunud võõras kohas või kuidas teha südamemassaaži? Ole Valmis! äpi esindaja Elisa Jaksoni sõnul tõid nad rakenduse Huawei AppGallerysse kuna soovisid, et võimalikult palju inimesi saaksid rakendust kasutada. Kuna tegu on eelkõige abi pakkuva tarkvaraga, siis mida rohkem inimesi seda abi saavad, seda parem. Elisa sõnul ei võtnud rakenduse tehniline adapteerimine ega toomine Huawei platvormile palju aega ning tehnilise tööjõu olemasolul soovitab ka teistel rakenduste loojatel oma äppe Huawei AppGallerrysse tuua.

Üks praktiline funktsioon, mis on Huawei telefonides, on näiteks Quick App, mis võimaldab kergesti ja ilma installeerimata kasutada kindlaid rakendusi. See vähendab mitte ainult interneti mahu tarbimist vaid ka telefoni sisemälu liigset täitmist, eriti kui rakendust on vaja kasutada vaid paar korda. Septembri lõpuks on Quick App funktsionaalsust kasutanud üle 85 miljoni inimese.

Foto: Huawei

Igas riigis, sealhulgas Eestis, on kohalikud Huawei meeskonnad, kes on pühendunud sellele, et muuta AppGallery lokaalselt kasulikumaks rakendustepoeks. Suhtleme iga rakenduse arendajate ja omanikega individuaalselt, otsides parimaid lahendusi äppide loomiseks ja nende kasvuks. Ka Huawei Eesti meeskond on võrdlemisi väiksel Eesti turul suure töö ära teinud. Rakenduse lisamine Huawei AppGallerysse on kiire kuid turvaline protsess – iga rakenduse turvalisust kontrollitakse mitmel tasemel, kuid kui mingeid rikkumisi või probleeme ei esine, võib rakendus jõuda äpipoodi juba paari päeva pärast.

Lisaks Huawei AppGallery rakendustepõhise arendustegevusele tegeleb firma aktiivselt ka oma taristu ülesehitamisega, eriti erinevate seadmete ühilduvuse lihtsustamise nimel. Huawei HarmonyOS ja HiAI võimaldavad kergesti integreerida rakendusi ja kasutajakogemusi Huawei Mobile Services ehk HMS ökosüsteemi, et parandada ja lihtsustada Huawei kasutajate elu. Üks selgemaid näiteid on Huawei juhtmevabade kõrvaklappide kerge ühildamine Huawei telefonidega või ka Huawei Share funktsionaalsus MateBook X Pro ja Huawei telefonide vahel.

Huawei töötab aktiivselt selle nimel, et luua mitte lithsalt rakenduste poodi, vaid ka tervet tootekihti läbivat tarkvara ökosüsteemi, mis teeks nii Huawei enda meeskondade, rakenduste arendajate kui ka Huawei kasutajate elusid kordades lihtsamaks.

Foto: Huawei
Copy
Tagasi üles