FOTOD ⟩ Maskikandmise vastased kogunesid meeleavaldusele (42)

Copy

Tallinnas kogunesid täna pärastlõunal meeleavaldusele maskikandmise kohustuse vastased.

«Meeleavalduse eesmärgiks on näidata avalikku erimeelsust, mis on suunatud Eesti Vabariigi Valitsuse otsusele, mis omakorda kohustab maskide kandmist. Me pole orjad ja me ei pea orjad olema. Me kõik oleme vabad inimesed ja elame vabal maal. Usun, et valitsuse otsus maske kanda on äärmiselt kohatu ja rikub inimõigusi,» seisab sellel nädalal sotsiaalmeedias levima hakanud üleskutses. 

Meeleavalduse korraldaja on William Koval, kelle Reformierakond eile ürituse korraldamise eest parteist välja viskas.

Korraldajad märkisid avaliku koosoleku registreerimise teates algselt osalejate arvuks 100 inimest, hiljem edastasid nad täpsustatud info, mille järgi on meeleavaldusel osalejate arv 500.

Tänasel meeleavaldusel oli kohal paarsada inimest.

Terviseamet nentis meeleavaldust kommenteerides, et meeleavaldused on Eestis küll teretulnud, ent amet loodab inimeste südametunnistusele ja mõistlikkusele. «Kindlasti need inimesed oma tegevuses eetilist konflikti ei näe. Meil on vaba riik, inimestel on õigus oma meelsust avaldada. Meie lähtume ikkagi reaalsusest ja et tegemist on viiruse epideemilise levikuga,» kommenteeris ameti meedianõunik Eike Kingsepp. 

Kingsepp viitas ka välismaailmas toimunud meeleavaldustele, kus kogunemistest on saanud uus kolle. «Kahjuks sellistel üritustel on olnud kurvad tagajärjed mujal maailmas. Tahaks koputada südametunnistusele, et kui minnakse meelsust avaldama, siis seda tehakse tervena,» ütles ta.

Kommentaarid (42)
Copy
Tagasi üles