Prantsuse president taunis veelkord muusikaprodutsendi peksmist

Copy
Kaader Michel Zecleri peksmisvideost.
Kaader Michel Zecleri peksmisvideost. Foto: STEFANO RELLANDINI/AFP

Prantsusmaa president Emmanuel Macron taunis reede õhtul veel kord mustanahalise muusikaprodutsendi peksmist politseinike poolt.

Macron ütles, et juhtunust leviv video «häbistab meid» ja kutsus politseid üles seadma oma tegevusele kõrgemaid norme.

Macron palus ühtlasi valitsusel esitada uusi ettepanekud «diskrimineerimise vastu võitlemiseks».

Prantsuse võimud pidasid reedel kinni neli Pariisi politseinikku, keda kahtlustatakse mustanahalise muusikaprodutsendi Michel Zecleri peksmises. Veebilehel Loopsider avaldatud kaadritelt on näha, kuidas politseinikud peksavad Zecleri mitme minuti vältel, sõimates teda seejuures rassistlike väljenditega.

Presidendi ametkond teatas juba varem päeval, et Macron on šokeeritud eelmisel nädalavahetusel aset leidnud vahejuhtumist. Macron rääkis neljapäeval sellest siseminister Gérald Darmaninga ja nõuab peksjatele karmi karistust.

Produtsent oli teel stuudiosse, kui politsei hakkas teda jälitama ilmselt seetõttu, et tal ei olnud maski. Politseinikud sisenesid Zecleri kannul stuudiosse ja hakkasid teda peksma.

Korravalvurid viskasid stuudiosse pisargaasiballooni ja sundisid nii inimesed ruumist pagema. Ka väljujaid peksti.

Paraku ei teadnud politseinikud, et stuudios on turvakaamera, mis kõik juhtunu talletab. Nüüd on peksjad võimu kuritarvitamises süüdistatuna kinni peetud ja algatatud on sisejuurdlus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles