Räägime asjast ⟩ Mart Helme: kas nädala, kuu või aasta pärast, aga selle valitsuse ajal abielureferendum igal juhul tuleb (34)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Mart Helme ja Martin Helme
Mart Helme ja Martin Helme Foto: Tairo Lutter

Tänases Tre Raadio saates «Räägime asjast» arutati abielureferendumi ja parvlaev Estonia huku uurimise teemadel ning arvati muu hulgas, et eksminister Marti Kuusik tuleks kompensatsiooniks käimasoleva kohtuprotsessi kannatuste eest mõnda riigiametisse palgale võtta.

«Kaks asja sai selgeks: abielureferendumi vastased on üheselt demokraatia ja rahvavõimu vastased. See retoorika, mis neilt tuleb, see on nii võlts ja inimeste otsustusõiguse vaenulik. Ja muidugi see, et sellist juttu ajavad osad inimesed, kes kuuluvad Isamaasse, on ka omajagu tõsine asi,» ütles EKRE esimees, rahandusminister Martin Helme.

«Kui isegi õnnestub ära juntida see asi, nii et 18. aprillil 2021 seda referendumit ei tule, siis tuleb see referendum aasta hiljem. Kas nädal hiljem, või kuu hiljem või aasta hiljem, aga igal juhul selle valitsuse ajal see referendum tuleb. Seda valitsust nad püüavad muidugi lõhkuda. Ja lõhkuda kõige nõrgema lüli ehk Isamaa kaudu. Aga ka Isamaal on siin manööverdamisvõimalusi. Siin on ka valitsusel manööverdamisvõimalusi. Siin on võimalik koalitsioonileping kohtade osas lahti võtta ja kogu valitsuse portfellid ümber mängida. Ja ümber mängida ka asendusliikmete ja muu seesuguse kaudu,» lisas riigikogu liige Mart Helme.

Kommentaarid (34)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles