Islandilt Eestisse saabujaid ei piirata ega testita (1)

BNS
Copy
Lennuk
Lennuk Foto: Karolis Kavolelis/Scanpix Baltics

Alates esmaspäevast ei pea Islandilt Eestisse tulles jääma eneseisolatsiooni ning samuti ei ole nõutav testi tegemine. Mujalt Euroopa riikidest tulijad peavad aga endiselt jääma kümnepäevasesse eneseisolatsiooni.

Koroonaviirusega nakatunute suhtarvu põhjal kehtib alates esmaspäevast 10 päeva pikkune liikumisvabaduse piirang neile, kes tulevad Eestisse Andorrast, Austriast, Belgiast, Bulgaariast, Hispaaniast, Hollandist, Horvaatiast, Iirimaalt, Itaaliast, Kreekast, Küproselt, Leedust, Liechtensteinist, Luksemburgist, Lätist, Maltalt, Monacost, Norrast, Poolast, Portugalist, Prantsusmaalt, Rootsist, Rumeeniast, Saksamaalt, San Marinost, Slovakkiast, Sloveeniast, Soomest, Šveitsist, Taanist, Tšehhist, Ungarist ja Ühendkuningriigist. Vatikani näitaja on küll null, kuid sealt Itaalia kaudu Eestisse reisides kehtib samuti 10 päeva pikkune liikumisvabaduse piirang.

Esmaspävast ei laiene liikumispiirang neile, kes saabuvad Eestisse Euroopa Liidu ja majanduspiirkonna, Schengeni ala ning EL-i ühise nimekirja riigist, mille nakatumisnäitaja on alla 50 inimese 100 000 elaniku kohta.

Piirmäär vaadatakse üle kord nädalas reedeti ja uus piirmäär jõustub sellele järgnevast esmaspäevast.

Liikumisvabaduse piirangut ei kohaldata haiguse tunnusteta inimesele, kes on viimase 14 päeva jooksul viibinud Leedus, Lätis või Soomes ning saabunud Leedust, Lätist või Soomest Eestisse, juhul kui inimene on teinud hiljemalt 48 tundi enne Eestisse saabumist koroonaviiruse testi, mille tulemus on negatiivne või inimese Eestisse saabumise eesmärk on töötamine, õppimine, tervishoiuteenuse saamine, perekondlikud sündmused või transiit.

22. oktoobril uuendas Euroopa Liidu Nõukogu Euroopa Liitu mittehädavajaliku reisimise ajutise piiramise ja piirangu võimaliku kaotamise kohta käiva soovituse kolmandate riikide nimekirja, mille alusel on võimalik Eestisse reisida Austraaliast, Jaapanist, Lõuna-Koreast, Rwandast, Singapurist, Taist, Uruguayst ja Uus-Meremaalt. Uruguayst ja Jaapanist tulles kehtib 10 päeva pikkune liikumisvabaduse piirang. Teistest nimetatud riikidest Eestisse saabudes tulevast nädalast oma liikumisvabadust piirama ei pea.

Koroonaviiruse leviku tõttu soovitab välisministeerium vältimatu vajaduseta hoiduda rahvusvahelisest reisimisest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles