Esimesed kevadel tellitud hingamisaparaadid jõudsid haiglatesse

BNS
Copy
Hingamisaparaadiga isolaator Tartu ülikooli kliinikumi intensiivraviosakonnas, mida sai pildistada suvel, kui haiglas ühtegi koroonapatsienti ei olnud.
Hingamisaparaadiga isolaator Tartu ülikooli kliinikumi intensiivraviosakonnas, mida sai pildistada suvel, kui haiglas ühtegi koroonapatsienti ei olnud. Foto: Margus Ansu

Kevadise eriolukorra ajal hangitud hingamisaparaatidest on esimesed saadetised kohal ja jõudnud Põhja-Eesti haiglatesse, ülejäänud tellitud hingamisaparaadid saabuvad lähiajal.

Kevadise koroonalaine ajal tellis Põhja-Eesti regionaalhaigla riigi rahastuse toel Eesti haiglavõrgule 50 hingamisaparaati, kogumaksumusega 1,572 miljonit eurot. Tellitud seadmed jaotati regionaalhaigla koordineeritavasse Põhja meditsiinistaapi kuuluvate haiglate vahel.

Regionaalhaigla juhatuse esimehe Agris Peedu sõnul on intensiivravi jaoks vajalikud uued hingamisaparaadid tipptasemel. «Paljude haiglate jaoks on selline kõrgtehnoloogiline ja mitme funktsionaalsusega hingamisaparaat esmakordne, varem on kasutatud vanema põlvkonna vähema funktsionaalsusega seadmeid,» ütles Peedu.

Eestisse on juba jõudnud 26 seadet ja lähiajal saabuvad järgmised.

Hingamisaparaadid on praegu tarnitud Kuressaare, Pärnu ja Rakvere haiglasse ning Lääne-Tallinna keskhaiglasse. Sel nädalal paigaldatakse seade lastehaiglasse.

Suuremad haiglad, nagu Ida-Tallinna keskhaigla ja regionaalhaigla, saavad oma aparaadid viimasest tarnest. Seni kasutusel olnud hingamisaparaadid jäävad haiglate reservi, neid saab kasutada kriisiolukorras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles