Distantsõppel gümnaasiumid võivad korraldada hajutatult konsultatsioone

Brita-Maria Alas
Copy
Koolitund
Koolitund Foto: Sille Annuk / Postimees

Terviseameti korraldusel võivad Harjumaa ja Ida-Virumaa gümnaasiumid korraldada distantsõppe ajal väiksemates rühmades hajutatult eksameid, olümpiaade, tugiteenuseid ja konsultatsioone.

Haridus- ja teadusminister Jaak Aabi sõnul on tal hea meel, et terviseamet ministeeriumi ettepanekul mõningaid erandeid lubas. Siiski meenutab ta, et piirangud on kõigi elu ja tervise kaitseks ja distantsõppele mindi kontaktide vähendamiseks. «Palume koolidel jääda vastutustundlikuks ja korraldada kontakttegevusi tõepoolest vaid neile õpilastele, kelle jaoks see on möödapääsmatult vajalik ning teha seda väikestes gruppides ja hajutatult,» lisas ta.

Tänasest 10. jaanuarini on kõik Harjumaa ja Ida-Virumaa üldhariduskoolide gümnaasiumiastme õpilased distantsõppel. Nende piirkondade gümnaasistid võivad terviseameti korralduse järgi kooli siseruumides viibida eksamite, olümpiaadide ja testide sooritamiseks, hariduslike tugiteenuste saamiseks ja juhul, kui nad vajavad õpetaja hinnangul konsultatsioone õpitulemuste saavutamiseks.

Konsultatsioonide all peetakse silmas eelkõige individuaalset või väikestes kuni 10 õpilasest koosnevates rühmades toimuvat õpet, et oleks võimalik tagada hajutatus. 

Kooli siseruumides võib viibida hajutatuse ja desinfitseerimisnõuete tagamisel. Samuti peavad õpilased kandma maski või visiiri või katma suu ja nina. Kui see ei ole tervislikel põhjustel, õppe iseloomu tõttu või muid olulisi põhjusi arvestades võimalik, ei pea õpilane nina ega suud katma.

Samad reeglid kehtivad nii era-, munitsipaal- kui riigikoolidele.

Ministeerium meenutab, et koolil tuleb koostöös koolipidajaga pakkuda koolilõuna võimalust ka distantsõppe ajal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles