Katri Raik: Narva elanikel tuleb kiirabi tunde oodata (3)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
«Koroonaviiruse nakkuskordaja Narvas on täna 801, Sillamäel kõrgemgi. Tõsine on olukord ka Kohtla-Järvel. Vaadates kaubanduskeskuseid, siis iga viies inimene, eelkõige mees, on ilma maskita,» selgitas Raik, lisades, et inimesed ei mõista alati olukorra kriitilisust.
«Koroonaviiruse nakkuskordaja Narvas on täna 801, Sillamäel kõrgemgi. Tõsine on olukord ka Kohtla-Järvel. Vaadates kaubanduskeskuseid, siis iga viies inimene, eelkõige mees, on ilma maskita,» selgitas Raik, lisades, et inimesed ei mõista alati olukorra kriitilisust. Foto: Sander Ilvest

Meie Narva fraktsiooni esimees, riigikogu liige Katri Raik (SDE) tegi ettepaneku viia Ida-Virumaa omavalitsustesse sisse kriisijuhtimine terviseametist või päästeametist.

Katri Raik andis teada, et tegi täna Ida-Viru toetusrühma nimel terviseameti juhile Üllar Lannole, peaminister Jüri Ratasele kui ka sotsiaalminister Tanel Kiigele ettepaneku viia Narva ja teistesse Ida-Virumaa omavalitsustesse sisse kriisijuhtimine terviseametist või päästeametist, nagu seda tehti kevadel Saaremaal.

«Koroonaviiruse nakkuskordaja Narvas on täna 801, Sillamäel kõrgemgi. Tõsine on olukord ka Kohtla-Järvel. Vaadates kaubanduskeskuseid, siis iga viies inimene, eelkõige mees, on ilma maskita,» selgitas Raik, lisades, et inimesed ei mõista alati olukorra kriitilisust. 

Tema sõnul on Narva haigla ja Ida-Viru keskhaigla keerulises seisus, olles seejuures kursis nakkuse haiglasisese levikuga, siis Raiki sõnul on ülioluline leida lahendus haigla töö toetamiseks, spetsialistide suunamiseks piirkonda ja vajadusel ka haigete transportimiseks teistesse Eesti piirkondadesse. «Narva linna elanikud on mures, kuna neil tuleb kiirabi tunde oodata,» selgitas Raik. 

«Suhtlemine erinevate kriisijuhtimise osapooltega viitab koordinatsiooni vajadusele. Kriisimeeskond peab omama täielikku informatsiooni, koostama ohuhinnangud ja vastavad tegevuskavad. Meditsiini, elutähtsate teenuste, sotsiaalhoolekande, siseturvalisuse ja kohaliku elu küsimuste koordineerimine on praegu ülioluline,» lisas Raik. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles