Wisconsinis ja Arizonas kinnitati Bideni võitu valimistel

Copy
Joe Biden.
Joe Biden. Foto: JOSHUA ROBERTS/Reuters

Wisconsini ja Arizona osariikides kinnitati esmaspäeval pärast häälte osalist ülelugemist ametlikult demokraat Joe Bideni valimisvõitu Donald Trumpi üle, edastasid mitmed Ühendriikide meediakanalid.

Ajalehe New York Times info kohaselt edestas Biden president Trumpi Arizonas umbes 10 000 häälega.

Telekanali CNN andmetel viis Biden Wisconsinis valimisvõitu umbes 20 600 häälega.

«Valimised viidi läbi Arizona seaduste ja valimisprotseduuride kohaselt läbipaistvalt, täpselt ja õiglaselt. Ja seda hoolimata vastupidistest alusetutest väidetest,» ütles Arizona osariigi valimiste eest vastutav ametnik Katie Hobbs ajakirjanikele.

Valimiskaotust pole Trump siiani tunnistanud.

Trump rõhutas viimati alles pühapäeval oma esimeses presidendivalimiste järgses teleintervjuus, et ei tunnista kunagi kaotust Bidenile ega loobu oma valimispettuse konspiratsiooniteooriast.

«Te ei saa mu meelt muuta. Ma ei muuda oma seisukohta ka kuue kuu pärast,» ütles Trump Fox Newsi ajakirjanikule Maria Bartiromole.

«Need valimised olid võltsitud. Need valimised olid täielik pettus,» lausus ta, taaskord ilma oma väiteid kuidagi tõendamata. «Igatahes meie võitsime need valimised.»

45-minutiline intervjuu oli Trumpi esimene teleintervjuu pärast 3. novembri presidendivalimisi ning oli suuremas osas monoloog kinnitamata väidetest valimispettuste osas, millele Bartiromo üldjuhul vastu ei vaielnud.

Kuid sõltumata sellest, kas Trump oma kaotust tunnistab, plaanib valijameeste kogu oma 14. detsembri kohtumisel teha läbi Bideni ametissekinnitamiseks vajalikud protseduurid ning Bideni ametissevannutamine leiab aset 2021. aasta 20. jaanuaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles