Terviseameti hädaolukorra meditsiinijuhina alustab tööd Urmas Sule

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Urmas Sule.
Urmas Sule. Foto: Mailiis Ollino

Täna on esimene tööpäev terviseameti hädaolukorra meditsiinijuhil, Pärnu haigla juhatuse esimehel ning Eesti haiglate liidu juhatuse esimehel doktor Urmas Sulel. ​Senine terviseameti hädaolukorra meditsiinijuht doktor Arkadi Popov asub juhtima Lääne-Tallinna keskhaiglat. 

Doktor Urmas Sule sõnul on asjade ülevõtmine seniselt meditsiinijuhilt sujunud plaanipäraselt. «Arkadi pole mitte ainult suurepärane meditsiinijuht, vaid ka empaatiline ja innustav inimene. Tema meditsiinijuhiks valimine kevadel oli ainuõige samm,» ütles Sule. 

Sule sõnul on tema suurim väljakutse tervishoiusüsteemi ülekoormuse vältimine. «Oleme olukorras, kus surve meditsiinisüsteemile kasvab iga päevaga,» lisas ta.

Lääne-Tallinna keskhaigla juhina tööd alustava doktor Arkadi Popovi sõnul läheb terviseametil aina tõsisemaks muutuvas olukorras doktor Sule teadmisi ja oskusi väga vaja. «Urmas Sule on laia silmaringi ja kontaktvõrgustikuga inimene, kes suudab praeguses raskes olukorras hoomata tervishoiusüsteemi kui tervikut,» ütles Arkadi Popov.

Kevadel esimese koroonaviiruse laine ajal meditsiinijuhi ametiülesandeid täitma hakanud Popovi sõnade kohaselt on viiruse leviku peatamine siiski lõppkokkuvõttes inimeste enda teha. «Haiglate ülekoormuse ärahoidmiseks ja rõõmsamate jõulupühade kindlustamiseks saab iga inimene hoida kaaskodanikega distantsi, kanda maski ja jääda haigena koju. Kui me ühiskonnana asja tõsiselt ette ei võta, siis ei saa meid aidata ei Chuck Norris ega mõni muu superkangelane.»

Urmas Sule on lõpetanud Tartu ülikooli arstiteaduskonna anestesioloogia erialal. Ta on töötanud Tartus Maarjamõisa haiglas ning Pärnu haiglas peaarsti asetäitjana kirurgia alal, peaarstina ning alates 2000. aastast juhatuse esimehe ja tegevjuhina. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles