Eestlased tõid taliujumise MMilt koju 36 medalit

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henri Kaarma (paremal) ja Bruno Nopponen.
Henri Kaarma (paremal) ja Bruno Nopponen. Foto: KALEV SAAR/PM/SCANPIX BALTICS


Jurmalas nädalavahetusel peetud maailmameistrivõistlused osutusid eestlastele üliedukaks - kokku toodi koju 36 medalit, neist 16 kulda, 14 hõbedat ning 6 pronksi.

Medalisaak seadis Eesti riikide arvestuses 2. kohale, esikohal oli Venemaa ning kolmandaks 26 riigi üldarvestuses tõusis Soome.
 
Maratondistantsi, individuaalarvestuses  450 m kestvusujumise maailmameistri Henri Kaarma sõnul paistis Eesti oma eduka esinemisega võistlustel silma.

«Sellist medalisaaki ei oodanud keegi, kahe aasta eest saime MMlt kokku kümme medalit. Nüüd oli delegatsioon suurem ning medalisaak üle ootuste hea,» tõdes intervjuus  Kuku raadio hommikuprogrammile Ärataja mees, kes peale individuaalkulla tõi eestlastele ka 25m krooli hõbeda ning 50 m krooli pronksi, jäädes seal napilt alla kaasmaalasele Bruno Nopponenile.


«Enne maratondistantsi oli tundsin ennast suhtelist tugevana, olin selle nimel trenni teinud, läks sinna head tulemust tegema - tasuks isiklik rekord ja kuldmedal,» rääkis maailmameister, kelle tiitli toonud võiduaeg oli 5 minutit 45 sekundit, «Hõbedamehest lahutas mind kaks sekundit, olime sel distantsil üksteise suurimad konkurendid.»


Kaarma sõnul toimus mõnedel aladel ja vanuseklassides eestlastel peaasjalikult omavaheline mõõduvõtt: «25 m rinnuliujumises neidude arvestuses võttis Eesti koguni nelikvõidu. Sel aastal torkas aga silma väga kiirete ujujate rohkus, enamasti said otsustavaks kümnendiksekundid.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles