Eesti toetab ÜRO Pagulasametit digiteadmiste ja rahaga

Postimees
Copy
Eesti lipp.
Eesti lipp. Foto: Urmas Luik

Eesti toetab ÜRO Pagulasametit 2021. ja 2022. aastal kokku 200 000 euro ja digitaliseerimisteadmistega. 

Eesti lubas eile toimunud virtuaalsel konverentsil toetada ÜRO Pagulasametit 100 000 euroga 2021. aastal ning sama paljuga ka 2022. aastal.

Eesti suursaadik alalise esinduse juures Genfis Katrin Saarsalu-Layachi ütles, et koroonapandeemia käes kannatavad sageli enim need, kes juba on haavatavas seisus.

Järgmiseks aastaks ennustatakse, et abivajajate arv maailmas kasvab rekordkõrgeks – 97,3 miljonit 130 riigis. Kooliharidus on katkenud 2 miljonil pagulaslapsel. «Peame väga oluliseks, et viiruse leviku tingimustes on kaitstud ka humanitaartöötajad ning strateegilistes valdkondades nagu pagulaste haridus on tagatud jätkusuutlikkus,» lisas Saarsalu-Layachi.

Eesti on ÜRO Pagulasametit toetanud alates aastast 2001. Eesti rahaline toetus aitab humanitaarorganisatsioonil kiiresti abivajadustele reageerida, muu hulgas tagada pagulaslaagrites elamisväärseid inimlikke tingimusi ja tagada kättesaadavuse haridusele ja meditsiinile.

Lisaks rahale toetab Eesti järgmisel aastal ÜRO Pagulasametit ka nõustamisega digitaliseerimise vallas, täpsemalt digitaalse identiteedi arendamisel ja kasutusele võtmisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles