Riik jagab koolidele lisaarvutite ostmiseks 100 000 eurot

Postimees
Copy
Naine arvutit kasutamas. Foto on illustreeriv.
Naine arvutit kasutamas. Foto on illustreeriv. Foto: ISSOUF SANOGO/AFP7/scanpix

Haridus- ja teadusministeerium eraldab Lastekaitse Liidule 100 000 eurot, et osta koolidele distantsõppe jaoks lisaarvuteid.

Ministeeriumi toetuse eest ostetakse koolidele üle 330 kasutatud arvuti, mida saab õpilastele välja laenutada. Koolid, kus õpilased distantsõppeks arvutit vajavad, selgitab Lastekaitse Liit välja koos kohalike omavalitsustega.

«Mõne omavalitsusega on meil tihe koostöö ja infovahetus. Teistega kaardistame, milliste koolide õpilased enim abi vajavad,» ütles liidu juhataja Varje Ojala. Novembri lõpus alanud Harjumaa ja Ida-Virumaa gümnasistide distantsõppe tõttu on abivajajate hulk kasvanud juba ligi 500 õpilaseni.

Erinevalt kodanikualgatuse raames annetatud arvutitest, mis mõeldud peredele, läheb ministeeriumi abiga soetatud tehnika kohalike omavalitsuste kaudu koolidesse. Koolid saavad neid arvuteid laenutada õpilastele, kellel arvuti kodus puudub. Tegemist on kasutatud, ent töökorras ja vähemalt aastase garantiiga arvutitega, kus on olemas kõik kodus õppimiseks vajalik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles