Politsei tabas veokite haagiste varastamises kahtlustatava grupi

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haagis, mille transportimisel kahtlustatavad tabati.
Haagis, mille transportimisel kahtlustatavad tabati. Foto: Lääne ringkonnaprokuratuur

Jaanuari algul pidas politsei Harjumaalt veoauto järelhaagise varastamises kahtlustatavana kinni neli Leedu kodanikku, kes kohtu loal ka vahi alla võeti.

Lisaks kahtlustatakse antud gruppi veel kahes külmik-poolhaagise varguses Pärnumaal, teatas Lääne ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja.

Pärnumaalt varastatud haagistes oli ka kaup kogusummas 62 000 eurot. Samuti on uurimisel nende meeste võimalik seotus veel nelja haagise vargusega Harjumaal, mis on toime pandud alates möödunud aasta sügisest.

Eelmise nädala jooksul teostasid politsei- ja piirivalveameti (PPA) Lääne prefektuuri töötajad Leedus koos sealsete kolleegidega selle kriminaalasja raames hulgaliselt läbiotsimisi. Hea koostöö tulemusena avastati Klaipeda rajoonis ühest angaarist 27 000 euro väärtuses Pärnumaalt koos poolhaagisega varastatud kaupa. Koostöö Leedu õiguskaitseorganitega varastatud haagiste ja kauba kättesaamiseks jätkub.

Kriminaalmenetlust viib läbi Lääne prefektuuri organiseeritud ja raskete kuritegude talitus ning juhib Lääne ringkonnaprokuratuur.

Süüdimõistmisel grupi poolt toime pandud varguses võib kohus mõista rahalise karistuse või kuni 5-aastase vangistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles