GRAAFIK Koroonaseire kinnitab viiruse epideemilist levikut Eestis (6)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Inimesed on asunud varasemast hoolsamini järgima valitsuse kehtestatud piiranguid, kandes maski ja hoidudes füüsilistest kohtumistest.
Inimesed on asunud varasemast hoolsamini järgima valitsuse kehtestatud piiranguid, kandes maski ja hoidudes füüsilistest kohtumistest. Foto: Remo Tõnismäe / Postimees

Täna avalikustati koroonaviiruse seireuuringu uue etapi tulemused, millest nähtub, et kuigi inimesed järgivad varasemast hoolsamini valitsuse kehtestatud piiranguid, on nakkusohtlike täiskasvanud elanike arv võrreldes novembri keskpaigaga kasvanud vähemalt kolm korda. 

Tartu Ülikooli seireuuringu kümnenda etapi vältel testiti 2380 täiskasvanud inimest, kellest 30 andsid positiivse proovi: nakatunutest pooltel olid haigustunnused, pooltel aga mitte. Teadlaste hinnangul on Eesti täiskasvanud elanikkonnas nakkuskandjaid 1,3 protsenti ehk umbes 14 000 inimest.

Uuringu juht, Tartu Ülikooli peremeditsiini professor Ruth Kalda ütles Postimehele, et koroonapositiivsetest olid 57 protsenti asümptomaatilised ja 43 protsenti haigusnähtudega. «Nendest, kel esinesid sümptomid, enamik endal koroonaviirust ei kahtlustanud, kuigi mitmed kirjeldasid siiski lähikontakti võimalust,» lisas Kalda. 

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles