TALO ja Lukas allkirjastasid kultuuritöötajate 2021. aasta palgaleppe

BNS
Copy
Raha. Foto on illustreeriv.
Raha. Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks

Kultuuriminister Tõnis Lukas ja Teenistujate Ametiliitude Keskorganisatsiooni (TALO) juhatuse esimees Ago Tuuling allkirjastasid teisipäeval ühiste kavatsuste kokkuleppe, milles kinnitatakse vajadust hoida kultuuritöötajate alampalk vähemalt senisel tasemel.

Samuti seatakse sisse palgatoetus laulukooride, rahvatantsurühmade ning orkestrite juhtidele ning jätkub treenerite riiklik palgatoetus, teatas kultuuriministeerium.

Lukas kinnitas allkirjastamisel, et kultuuriministeerium jätkab kultuuritöötajate palgatõusu poole püüdlemist riigieelarve läbirääkimistel. «Seda, kas tuleval aastal saab kellelegi ka palgatõusu lubada, peavad otsustama asutuste juhid,» märkis ta. 

Ühiste kavatsuste leping puudutab kultuuriministeeriumi eelarvest palka saavaid kultuuritöötajaid, kes töötavad kõrgharidusnõudega täiskoormusel töökohal.

Lepe peab silmas ka kõrgema kutsekvalifikatsiooninõudega või spetsiifilise erialaste teadmiste nõudega ametikohti, kus erialaseid teadmisi ja kogemuslikku pädevust võib võrdsustada kõrghariduse või kõrgema kutsekvalifikatsiooniga.

Brutotöötasu kehtiv alammäär on vähemalt 1300 eurot kuus riigiasutustes, riigi osalusega eraõiguslikes sihtasutustes ning avalik-õiguslikes asutustes. Ühiste kavatsuste lepingus öeldakse, et tasustamise põhimõtted on soovituslikud kõigile kultuurivaldkonnas tegutsevatele institutsioonidele nende haldusalluvusest või omandisuhtest sõltumata.

Laulu- ja tantsupidude liikumises osalevate kollektiivide juhtide palgatoetuse sisseseadmiseks on riigieelarve seaduse eelnõus lähiaastateks ette nähtud 2,7 miljonit eurot. Raha taotlemine algab Eesti Rahvakultuuri Keskuse kaudu 2021. aasta esimeses kvartalis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles