Hinnatud film tõi häda kaela: tarbijakaitse trahvis ERRi alaealistele sobimatu linateose näitamise eest

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Selle aasta seitsmendal veebruaril näitas ETV filmi «Klaveriõpetaja», millega rikkus meediateenuste seadust. Tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve amet (TTJA) määras Eesti Rahvusringhäälingule rikkumise eest rahatrahvi. 

TTJA karistas ERRi 1200 euro suuruse trahviga, kuna rikkus alaealiste kaitse nõuet.

Ameti hinnangul sisaldas film alaealistele ebasobivaid kaadreid ning meediateenuste seaduse kohaselt oleks pidanud filmile eelnema hoiatus või oleks pidanud film olema eetris pärast kella 22.

Mängufilm oli eetris algusega kell 21.35 ETV2s. «ERR tunnistab, et tegemist oli eksimusega kava planeerimisel ega vaidlusta trahvi,» lausus Postimehele Eesti Rahvusringhäälingu pressiesindaja Pille-Mai Helemäe. 

«Klaveriõpetaja» pälvis 2001. aastal Cannes'is žürii grand prix. Filmi mõlemad peaosalised Isabelle Huppert ja Benoīt Magimel pälvisid parima näitleja auhinna. 

Film räägib Erika Kohutist, kes töötab Viini Konservatooriumis klaveriõpetajana. Veidi üle neljakümnene daam elab oma kitsukeses korteris koos emaga, kelle seltskonnast Erika pääseb vaid regulaarselt pornofilmiseanssidel käies. Kogu tema seksuaalsus seisnebki tegelikult morbiidses vojerismis ja masohhistlikus enesepiinamises. Seda kuni päevani, mil üks tudeng otsustab ta ära võrgutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles