Talving: sel talvel on üheperejõulud, vanavanemad kaasaks ainult virtuaalselt (2)

Elo Mõttus-Leppik
, Otse Postimehest saatejuht
Copy
Peep Talvingu sõnul on kõige hullem olukord Ida-Virumaal, kus sellest hoolimata on spaad ja peokohad aastavahetuse pidudeks välja renditud.
Peep Talvingu sõnul on kõige hullem olukord Ida-Virumaal, kus sellest hoolimata on spaad ja peokohad aastavahetuse pidudeks välja renditud. Foto: Madis Veltman

Põhja-Eesti regionaalhaigla ülemarst ja valitsust nõustav teadusnõukoja liige Peep Talving saadaks hiljemalt esmaspäevast Ida-Virumaa, Harjumaa ja Tartumaa põhikoolid distantsõppele ning sulgeks laulukoorid ja spordiringid. Jõulud ja aastavahetus tuleks Talvingu sõnul pidada ainult kitsamas pereringis ning suhelda vanavanemate ja teiste sugulastega virtuaalselt.

Kas ühinete teadlaste ja arstide hoiatusega, et kui tõhusamaid piiranguid nüüd ei kehtestata, siis ei saabu jõuludeks mitte nakatumise kõrgpunkt, vaid asi läheb veel hullemaks?

Ma arvan, et võime vaadata objektiivselt, mida on [paljunemistegur] R teinud viimase kuu jooksul ja viimaste meetmete foonil. 24. novembril kehtestas valitsus uued reeglid ja need ei ole ju R-i muutnud. Mario Kadastiku ja Krista Fischeri tehtud prognoos näitab, et meil on aastavahetuseks Eesti haiglates 700 haiget, mis tähendab sadat haiget igal nädalal. See paneb igasuguse tervishoiusüsteemi pinge alla.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles