Valitsuskriitikud: Eesti tammub kriisiga otsustamatuse faasis (2)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Reformierakondlased Keit Pentus-Rosimannus ja Jürgen Ligi ning opositsiooni üks siltidest.
Reformierakondlased Keit Pentus-Rosimannus ja Jürgen Ligi ning opositsiooni üks siltidest. Foto: Sander Ilvest

«Koroonaviirusega võitluses on valitsuse läbiv joon olnud nakatumise hoogsa kasvuga kaasa lohisemine, nii-öelda sündmuse poole seljaga olek, kui kasutada teatrikeelt,» leiab sotside juht Indrek Saar. Reformierakondlane Keit Pentus-Rosimannus lisab, et otsustamisvõimetu valitsus on kaotanud igasuguse autoriteedi.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimehe Saare sõnul on praegune olukord kummastav, kuna koroonaviiruse teise laine tulek sügisel oli ju pikalt ette teada tõsiasi. «Stenbocki maja on järjekindlalt kartnud langetada keerulisi või ebapopulaarseid otsuseid ja vaadanud mööda ekspertide tungivatest soovitustest,» ütles Saar. 

«On täiesti arusaamatu, millega tegeles valitsus viiruskriisi esimese ja teise laine vahele jäänud ajal? Vaidles abielureferendumi üle?» küsib ka Reformierakonna aseesimees Pentus-Rosimannus. Ta märgib, et selle ajaga oleks võinud läbi mõelda ja ette valmistada haiglate varustatuse, meditsiinitöötajate reservi küsimused, riskirühma puudutava, samuti võinuks luua kompensatsioonipaketi uksed ajutiselt kinni panijate jaoks.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles