Facebook kaevati ebaterve konkurentsi pärast kohtusse

Brita-Maria Alas
Copy
Meeleavaldaja plakatitega ,,Facebook murrab demokraatiat'' ja ,,Murdke lahti Facebook''
Meeleavaldaja plakatitega ,,Facebook murrab demokraatiat'' ja ,,Murdke lahti Facebook'' Foto: Jeff Chiu/AP/Scanpix Baltics

Facebooki ootab kohtutee, mil USA kaubanduskomisjon koos üle 45 osariigi prokuröridega näeb tehnoloogiahiiu senises tegevuses liigset ebatervet konkurentsi. 

Kohtuasi keskendub Facebooki suurematele ülevõtmistele, nagu näiteks Instagrami ostmine 2012. aastal ning Whatsapp'i ostmine 2014. aastal.

Ametnikud süüdistavad Facebooki äärmuslikus suhtumises, kus konkurendid tasub kas ära osta või kaotada. Nenditi, et tekkinud ebaterve konkurents mõjutab liialt teisi ettevõtteid ja ka kasutajaid, kes on ühtlasi Facebooki pärast oma andmete üle kontrolli kaotamas. 

Dokumentides kajastub ka Facebooki looja Mark Zuckerbergi 2008. aasta meilitsi edastatud sõnavõtt, kus mees nendib, et kasulikum on osta kui konkureerida, vahendas BBC. 

Tegu on ühe suurima sammuga USA ametnike poolt Facebooki vastu. 

Facebook meenutas, et platvormide ostuks on varasemalt luba saadud. «Valitsus tahab nüüd [otsused] üle kirjutada, saates hirmutava hoiatuse Ameerika äridele, et ükski tehing pole kunagi lõplik,» kommenteeris Facebooki õigusnõuandja Jennifer Newstead.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles